Förhållande till världen

 Feminismen handlar, som jag förstått att eftersom patriarkatet råder om att finna vägar att mötas att växa som människor och att hitta sätt att komma framåt ett jämställt samhälle. Jag pratar om ett jämlikt samhälle och har alltid jobbat för det. I det jämlika samhället är alla lika mycket värda, alla har lika mycket frihet och där finns förståelse för olikheter, det unika med varje människa. Feminism kan inte råda lika lite som patriarkat.Vi måste ha en värld där vi formar varandra till medmänniskor!
Är jag feminist? Självklart. Jag vill att tillståndet ska råda att alla har lika möjlighet att göra vad den vill, uppfattas med människovärde och kunna utrycka var som helst, hur som helst och inte ha begränsning av sitn funktionsvariation. man, kvinna, queer, homosexuell eller någon trosuppfattning.
Och för att uppnå detta måste vi arbeta tillsammans.
Söndagens tankar här presenterade på ett silverfat Varsågod/ Katarina! 

Välkommen till Bodens stadsbibliotek 22 september

Imorgon 1800 så kommer jag att prata på vårt trevliga bibliotek.
Ska prata om min bok "Livet i en cp-hjärna"  www.lumio.se  och hur den blev till och hur jag går till väga när jag skriver. Det är inte bara att säga att "jag skriver" så vet alla hur det går till. Det tror man ju, men efter att ha hört på författare så har jag lärt mej att varje författare gör på sitt sätt. Det är bra att veta att jag inte gör fel, eller är konstig, eller inte ska räknas. Tydligen är definitionen av författare att hen ska ha publicerat två verk. Dvs det kan vara en bok och en text. På så sätt är jag förffattare. Känns väldigt generande att kalla sig det. Jag skriver och det har jag altid gjort. I höst ska förläggaren se igenom matralet och jag har förhoppningar om bok nummer två till jul. Så idag har jag tagit det lungt genom att sitta i min nya fina fotölj och läsa " Kaoutokeino, en blodig kniv" av Lars Pettersson. Väldigt bra kriminalroman . Bästa svenska debut 2012. Jag vet inte om jag läst någon annan i den genren. Man den var verkligen mustig, bra beskrivning av landskap och tänkvärd.. 

Undran

Så här i min första skälvande bloggminut, kan jag undra vart mina förra blogginlägg tog vägen? Kan någon var snäll och svara. Känner mej förvirrad, vet inte var jag ska börja annars. Det var flera år sen jag skrev. Flera flera. Kan man prata med cyberrymden? Får jag konakt med någon cybermänniska!!! Ska försöka komma på ett sätt, men.... Äh, allt är ju förgängligt, inget kommer igen. Inte ens den man jag äktat är densamma dag för dag. Hudlager byts utan att vi märker det.Sånt är livet. Vi vet inte vad som väntar. Tänkte inte vara så här djup, men det var längesen.... Du....vi hörs/Katarina! PS Bloggtexterna är hittade, hahaha, nu kör vi DS

RSS 2.0